Anouk


Anouk is geboren in 2002 in Bennekom. Ze heeft het syndroom van Down. Anouk is naar een reguliere school gegaan en heeft daar een hele fijne tijd gehad. Na de lagere school is Anouk naar het VSO De Toekomst gegaan.

Nu werkt zij twee dagen bij het arbeidscentrum en doet daar verschillende productiewerkzaamheden zoals het maken van vliegengordijnen, het inpakken van medische artikelen, servetten enz. Daarnaast werkt zij twee dagen bij zorgbedrijf De Roek in Otterlo. Op het zorgbedrijf helpt zij met het schoonmaken van de hokken voor de konijnen en de cavia’s, doet ze de afwas, de was voor de vakantiehuisjes enz. Bij beide werkplekken heeft ze het naar haar zin.

Anouk gaat met veel plezier elke woensdagmiddag paardrijden bij de BIO in Arnhem. Verder gaat ze om de week zwemmen en houdt van filmpjes kijken en van muziek luisteren. Ze vindt het ook leuk om samen met haar zussen een taart te bakken en kan zich ook prima vermaken met tekenen en met het spelen van spelletjes op de computer.

Anouk is een lief en rustig (verlegen)meisje. Ze vindt het soms moeilijk om contact te maken, maar houdt wel van gezelligheid. Ze kan dan heel stilletjes genieten van alles wat er om haar heen gebeurt.