Carlijn


Carlijn is geboren in 2001 in Bennekom en heeft het syndroom van Down. Ze is naar een reguliere peuterspeelzaal en basisschool gegaan en heeft daar tot en met groep 8 zeer veel geleerd en een hele fijne tijd gehad ! Daarna is zij doorgestroomd naar de Pantarijn in Wageningen, waar zij 6 jaar praktijkonderwijs heeft gevolgd. Ook hier heeft ze veel geleerd en een prima tijd gehad.

In het najaar van 2020 is Carlijn gaan werken. Ze werkt twee dagen in de week op haar oude basisschool, de Kraatsschool. Als ‘juf Carlijn’ vervult zij vele taken zoals bv het assisteren van de juffen in de onderbouw tijdens de werklessen, kopiëren, lamineren, werkjes knippen, verfpotten schoonmaken, lijmpotten vullen, lezen met kinderen uit groep 1 t/m 4, etc.

Daarnaast werkt ze ook twee dagen bij Brownies&Downies, een lunchroom in Wageningen. Carlijn werkt daar in de bediening, helpt in de keuken voorbereiden zoals groenten snijden of brownies bakken, afwassen, bestek poleren, servetten vouwen, etc. Ook gaat ze één dag in de week naar MOMO theater in Ederveen, daar bestaat haar dag vooral uit acteren en dansen. Carlijn is erg blij met haar weekindeling en geniet zichtbaar van alles!

Verder is Carlijn ook sportief, ze hockeyt twee keer per week en danst ook nog elke woensdagavond.
Ze vind het heerlijk om muziek te luisteren en filmpjes te bekijken op haar IPad. Ook vind ze het erg leuk om thuis te helpen met koken, haar favorieten zijn kipnuggets met wraps, lasagne of een taart bakken met haar zus. Carlijn vindt het ook leuk om met hond Ollie naar het bos te gaan.

Carlijn is lief, rustig, maar vooral ook een zeer tevreden jongedame, die enorm kan genieten van alle aandacht die ze krijgt. Houdt erg van gezelligheid en van feestjes waar ze heerlijk kan dansen !