Tim


Tim is een stoere vent, geboren in 1998, met het syndroom van down. Tim komt uit een gezin met nog 1 broer en 1 zus. Tim heeft op de reguliere basisschool gezeten, wat hem heeft gevormd tot een hele sociale vent. Na de basisschool is Tim naar het VSO gegaan. Daar heeft hij kennis gemaakt met een aantal stagebedrijven en uiteindelijk is hieruit zijn dagbesteding voortgekomen.

Tim werkt 2 dagen in de week bij het arbeidscentrum van ’s Heerenloo en daar doet hij licht productiewerk. Op de andere dagen werkt hij met veel plezier bij zorgbedrijf de Roek in Otterlo. Tim zit hier in de dier en groen groep en zorgt voor de paarden, konijnen, cavia’s en kippen, maar draait ook zijn hand niet om voor het sjouwen met hooibalen, poepscheppen en andere klussen.

In zijn vrije tijd kletst Tim graag met iedereen in de wijk en fietst vaak de buurt rond op zoek naar iemand die in de tuin aan het werken is en die hij even kan gaan helpen. Hij vindt helpen met koken ook leuk , gaat graag op visite bij familie en dan blijft hij het liefst ook nog gezellig mee-eten.

Elke donderdag traint hij bij het G-team van atletiek met heel veel plezier. Wedstrijden horen daar natuurlijk ook bij. Hij doet niet met alle wedstrijden mee, maar vindt de special olympics de leukste wedstrijden. Hij houdt erg van klusjes doen, timmeren, vegen, bladblazen en stoepjes leggen. Ook kan hij erg genieten van filmpjes kijken op youtube van de brandweer of lekker meezingen met (koor) muziek.